Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KECEL

BOZSÓ JÁNOS ALKOTÓTÁBOR

2009. 05.14-05.24.

Egy jól sikerült együttlét, kiváló emberekkel, festőkkel, szobrásszal, szponzorokkal, egy jó házigazdával és egy mindennel törődő főszervezővel. Köszönet érte!

A festők

Az itt leírtak nem jelenteknek sorrendet, nem jelentenek megkülönböztetést, csak benyomásokat és az én ott érzékelt szubjektív véleményemet.

Walter Gábor (Kecskemét) egy vidám, bohókás, de érző és értő, ügyes, jó látású, tehetséges festő, Az általa készített pillanatfelvételek és hitvallása a plan airról munkásságának központjában áll és magával ragadja a szemlélődőt. A tábor mindenese, ügyintézője.

Kép

Ludvig János (Nagykanizsa) a nagytapasztalatú, briliáns festő, az általa kifejlesztett technika zsenije, a különleges képek varázslója.

Kép

Mág Tamás, (Nagyvárad-Göd) ha nem ismerem meg, nagy vesztessége lett volna életemnek. Egy kiváló emberi tulajdonságokkal rendelkező alkotó. Látása, technikája, színi világa, gyorsasága, mesterségbeli tudása páratlan. Az általa itt, és most festett tanyavilág, a legnagyobbak közé emeli  az alföldi festők között.

Kép

Gróf Zoltán (Ballószög) az alföldi világ avatott festője. A mai táj életre kel keze nyomán. Az út, a kukoricás, a fa, a kerékvető alkotta kép, élménnyé válik keze nyomán. Fanyar, halk humora, kellemessé tette az együttlétet.

Kép

U. Bazan Vladimir, (Ungvár-Kecskemét) az elveszett tehetség.. nagy kár …egy szív ember, hányatott múlttal, keserűséggel, lelkében feldolgozhatatlan eseményekkel, és állandóan üres pohárral.

Kép

Angelo Minuti szobrász (Miláno-Kecskemét) a vidám terrakotta figurák avatott alkotója, számos nagyméretű köztéri alkotás tervezője és kivitelezője. Szorgalmas, szerény ember.

Kép

Mártonfi Benke Márta (Kecskemét) képein a táj újszerűen, élénken és megragadóan jelenik meg. Aki meglátja oda kívánkozik.

Kép

Palásti Renáta (Dunakeszi) egy szorgalmas, szerény, tehetséges ambiciózus ember. Csendéleteit, tájképeit nézni élmény. Szívesen pirította magát a napon, hogy a keceli táj szépségeit műveiben visszatükrözze.

Kép

Simon János (Sárvár) a színes képalkotás hihetetlenül gyors mestere. Képei az „égretörést” vizionálják. Reggeltől estig állt állványa előtt, szorgalomból pédát mutatva.

Kép

Harsányi Zsuzsanna (Kecskemét) a finomság, a légiesség, a könnyedség, a pasztellkréta hercegnőjévé tette. Munkái a kellemes érzést kiváltó események egyike.

Kép

B.Tóth Edit (Kecskemét) a táj, vagy a mindennapi életet, kedves ábrázolását megjelenítő képei, a finomságot és nőiességet egyaránt magában foglaló képességével rendelkezik.

Kép

Farkas László (Kecskemét) a ceruza mestere. Keze nyomán a keceli Thakanen Hof-i alkotótelepi életet körülvevő, egyszerűségükben észrevehetetlen tárgyak váltak élővé.

Kép

Korbely István  (Szarvas) Nem tagadom nagy hatással volt rám munkássága. Festő és zenész. Munkái, egy világ másképpen.

Kép

Kincses Ferenc e kis emlékeztető szerzője, résztvevője volt az alkotótábornak, és élményekben gazdag napokat maga mögött tudva örömmel hagyta ott kezenyomát.

Kép

Az itt bemutatottak csak töredéke az alkotótelepi munkának, a teljes valóságot a szerző nem tudta itt rögzíteni. Első helyen elnézést kérek Harsányi Zsuzsannától a gyönyörű képről készült gyenge fotó miatt. Továbbá Bahget Iskander fotóművésztől  kinek fotója az alkotótelepet záró kiállításon szintén látható, de itt nem.

A körülmények

E kis írás nem lenne teljes, ha nem szólnék azokról a nagyszerű emberekről, akik megteremtették és folytatói ma, Bozsó János névadó örökségének. Ezen munkálkodásért köszönet jár Schindler Jánosnak és társainak akik fenntartói, mecénásai e Duna-Tisza közi alkotóműhelynek.

 

Kép

 

Az alkotótelepet meglátogatta és megajándékozta Prokop Péter egyházi festő-író könyvével Bábel Balázs atya Kalocsa Kecskemét érseke, aki nagy érdeklődéssel és szívélyességgel beszélgetett az itt élő alkotókkal.

Kép

A telep vendégei voltak galéria tulajdonosok, újságírók és számos magánember, érdeklődő. Több alkalommal találkoztunk az alkotótábor fenntartó mecénásokkal, akiktől ajándékokat is kaptunk. Több kísérő programról is gondoskodtak a szervezők.

Kép

Megemlékezem az otthont adó Karl-Heinz Paschen-ről a kiváló lovasról, a lovak és az élet szerelmeséről.

Kép

A Bozsó János alkotótelep egy –nem csak általam értékelt- nagyszerű kiállítással záródott. Az itt látható munkákat Kriskó János főiskolai docens méltatta, és ajánlotta az érdeklődök figyelmébe.

A táborról és a kiállításról a keceli tv  összefoglalót ad, várhatóan 2009.május 31-én és június 1-én.

###

Az alkotótáborral kapcsolatban további képeket és műveket mutatok be honlapjaimon, a  

www.kferenc.eoldal.hu és a www.tfkincses.eoldal.hu  -n.

 

###

 

Köszönetet mondok mindazoknak akik kellemessé tették mindennapjaiknak, a kultúrház igazgatójának, szakácsoknak, pincéreknek, Marika néninek és még sok ismeretlennek.

KF készített egy kis festői tablót, amin sok minden a valóságot ábrázolja és sok minden  csak holmi képzelgés. Íme…még állványon..

Kép 

Baja, 2009-05-24.

Dr.Kincses Ferenc

 

###

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.